medicaltaping

Medical Taping bij een lopersknie

Hoe ontstaat een lopersknie?

Aan de buitenzijde van het bovenbeen loopt een lange brede peesplaat, de Tractus Iliotibialis. Deze begint bij de heup en bilspier en eindigt net onder de knie op het Tibia (onderbeen).
Aan de zijkant van de knie zit een uitstekend botdeel, de laterale Epicondyl. Bij hardlopen wrijft de peesplaat over dit botdeel. Normaal gesproken zorgt de tussenliggende Bursa dat deze beweging soepel verloopt.  Bij overbelasting kan dit weefsel gaan irriteren en een ontsteking ontstaan die zich uit in laterale knieklachten.

Herkennen van lopersknie symptomen?

De lopersknie kan plotseling ontstaan en kan zowel beginnende als ervaren hardlopers overkomen. Men ervaart tijdens het hardlopen pijn aan de laterale kant van de knie, vaak begint dit met lichte klachten. De klachten kunnen na verloop van tijd verergeren en zelfs stekende pijn veroorzaken, tevens komt uitstraling van pijn naar het onderbeen voor.

lopersknie

Behandeling: Lopersknie tapen met CureTape

Samen met een therapeut wordt gezocht naar de oorzaak van de klachten en een behandelprogramma gemaakt. Naast looptechniek analyse, het aanmeten van het juiste schoeisel, spier versterkende oefeningen en gerichte training, kan Medical Taping ingezet worden om pijnvrij te kunnen bewegen zodat een sneller herstel bevorderd wordt.

lopersknie-2