medicaltaping

Hamstring blessure en Medical Taping

De hamstring blessure is een veel voorkomende vaak acute blessure van het bovenbeen, deze blessure staat hoog in de top 10 van meest voorkomende sportblessures.

hamstring

Hoe ontstaat een hamstring blessure ?

De hamstring is een verzamelnaam van een spiergroep aan de achterzijde van het bovenbeen. De hoofdfunctie van de hamstring is het strekken van de heup en het buigen van het kniegewricht. Tevens helpt de hamstring bij het draaien van de knie.
Bij veel sporters zijn deze spieren vaak verkort en bij explosieve sporten zoals voetbal en handbal kan de hamstring makkelijk verrekken of zelfs scheuren.
De oorzaak van deze blessure moet ook worden gezocht in een disbalans van de bovenbeenspieren (spierlengte en kracht) en instabiliteit van de romp- en bekkenspieren.

Behandeling met CureTape binnen het revalidatieproces

De hersteltijd van een hamstringblessure duurt vaak enkele weken tot 3 maanden, afhankelijk van de ernst van de blessure.
Een behandeling met CureTape ondersteunt het revalidatieproces omdat na een Medical Taping behandeling de pijn verdwijnt en de functie terugkeert.
Daardoor kan een patiënt beter de spierversterkende en stabiliserende oefeningen van romp en bekken uitvoeren. Tevens kan deze tapetoepassing van de hamstring preventief worden ingezet tijdens de wedstrijden.